Langkau ke kandungan utama

Collagen Powder Shaklee

 

 


Dalam kumpulan supplemen Shaklee, bagi yang tak suka pil atau nak tambahan Colagen, Shaklee Collagen Powder ni (SCP)  begitu istimewa hinggakan sapa yg makan pasti repeat order. nak tahu apa yang membuatkannya jadi istimewa?

Mari kita lihat dan ambik tahu kenapa SCP Shaklee Collagen Powder begitu selamat dan berkesan?

Shaklee Collagen Powder merupakan supplemen kolagen hebat yg mengandungi 4000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Colagen, kolagen yg berkualiti tinggi dan tulen yg diekstrak daripada sisik ikan merah.

Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira2 1000 dalton dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

TUJUH BAHAN UTAMA YANG TERKANDUNG DALAM SACHET COLLAGEN POWDER SHAKLEE

RSS COLLAGEN DARI SISIK IKAN MERAH
Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yg lebih kecil berbanding dengan kolagen binatang.

EKSTRAK BIJI BENIH CAMELLIA JAPONICA

Ekstrak biji benih Camellia japonica mengandungi asid oleik, iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yg unggul, dan bahan antioksida semulajadi isoflavon yg dapat membantu mengurangkan radikal bebas.
EKSTRAK PFAFFIA Pfaffia juga digelar sebagai ginseng Brazil yg bila digabungkan dengan ekstrak biji benih camellia japonica dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya utk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.
ELASTIN DARI KOLAGEN IKAN Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.
VITAMIN C DAN VITAMIN B Vitamin c menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yg merosakkan kulit kita. Vitamin2 B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.
EKSTRAK KERANG-KERANGAN Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesesaan mata.
LACTOBASILUS ACIDOPHILUS Lactobasilus acidophilus ialah sejenis bakteria baik. Ia membantu mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

♥ ♥ KESAN DAN MANFAAT PENGAMBILAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER ♥ ♥
  1. ANTI PENUAAN :  Mengurangkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan. 
  2. MENGHIDRATKAN : Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka.
  3. MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT: Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
  4. MELICINKAN : meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  5. MENYUBUR : Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal  dan bersinar.
  6. MENCERAH : Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
  7. MENEGANG: Membantu menegang dan menganjalkan payudara

♥ ♥ FAEDAH TAMBAHAN KOLAGEN : MENYOKONG KESIHATAN SENDI DAN MENGUATKAN TULANG. MEMBANTU MENGEKALKAN OTOT DI DALAM MATA SUPAYA LEMBUT. ♥ ♥
Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan supplemen kolagen. Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.

Usia 30an elok dah nak start amik Collagen powder ni sebab kolagen semulajadi tubuh mula hilang seawal usia 30an. Jom kita berkolagen. Saya pun dah jatuh cinta dengan
Pilihan di tangan anda. Better late than never. Tapi kalo late sangat bimbang kolagen tak meresap sepenuhnya lah hahaha..ye tak. jangan tunggu umur dah 50an baru nak berkolagen nie...
                                 Testimoni pengguna Collagen Shaklee 






Nak buat pesanan?? Hubungi saya 

Shaklee Independent DIstributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin


0138214890

noorzamris@gmail.com

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…