Langkau ke kandungan utama

2 in 1 Set Menyusu Dan Kurus Shaklee

Sepanjang tempoh mengandung berat badan kita perlu naik sekitar 10kg-15kg. Dan ia adalah sesuatu perkara yang normal sekiranya kita kelihatan sedikit tembam dari sebelum mengandung. Selepas melahirkan selain menyusukan bayi, satu hal yang sering difikirkan oleh seseorang wanita adalah untuk menguruskan badan. Ia adalah normal, kerana fitrah wanita untuk kelihatan cantik terutama di hadapan suami tercinta.


Kebaikan menyusukan anak dengan susu ibu adalah secara tidak langsung membantu ibu untuk menurunkan berat badan sewaktu mengandung dahulu. Hal ini kerana, proses menyusukan anak membantu membakar sebanyak 500 kalori setiap hari. Walaupun anda menyusukan anak sambil anda tidur!!!


Sebenarnya anda tidak perlu bersungguh-sungguh untuk menahan lapar atau mengambil kurang kalori dalam pemakanan harian. Hal ini kerana, diet harian adalah penting untuk kestabilan kesihatan anda, untuk kegunaan tenaga harian dan juga tenaga untuk menghasilkan susu ibu. Kekurangan makanan sebenarnya tidak menjejaskan aktiviti pengeluaran susu badan dan juga kualiti susu badan tetapi tubuh anda sedang bertarung dengan kekurangan gizi makanan dan menyebabkan anda lemah dan tidak sihat.


Maka lebih baik anda mengamalkan diet yang sihat, lengkap dengan nutrisi berbanding menahan lapar dan sakit semata-mata untuk kurus. Apalah gunanya berbadan kurus tetapi sering sakit dan tidak bertenaga. Bagaimana juga anda ingin menjayakan penyusuan susu ibu selama dua tahun sekurang-kurangnya yang memerlukan anda sentiasa cergas dan bertenaga. Ya, menyusukan anak masa kini ditambah anda seorang wanita bekerjaya menuntut penggunaan tenaga yang bukan sedikit.


Menurunkan berat badan secara beransur-ansur adalah lebih baik kepada sesiapa sahaja yang ingin menurunkan berat badan termasuk ibu yang menyusukan anak. Menggunakan teknik ini, penurunan berat badan lebih berjaya, kekal dan sihat tanpa perlu berlapar.


Sebenarnya dengan menggunakan Set Menyusu Shaklee, bukan sahaja membantu menyokong keperluan nutrisi harian, membantu meningkatkan kesihatan, membantu meransang lebih banyak pengeluaran susu badan, memekatkan susu ibu dan sebagainya. Bahkan membantu menurunkan berat badan anda juga tanpa anda perlu berlapar. Sebab itu Set Menyusu Shaklee ini ibarat 2 in 1 Set Menyusu dan Kurus Shaklee.


8 Kebaikan 2 in 1 Set Menyusu Dan Kurus Shaklee Kepada Ibu dan Bayi



  1. Tidak menjejaskan kesihatan ibu dan anak yang sedang menyusu
  2. Tidak menjejaskan pengeluaran dan kualiti susu badan
  3. Menyokong keperluan nutrisi ibu dan bayi
  4. Membantu membakar lemak dan menurunkan berat badan
  5. Membekalkan tenaga berpanjangan berjam-jam lamanya
  6. Mencantikkan kulit ibu dan bayi
  7. Meningkatkan memori ibu dan bayi
  8. Ibu dan bayi ceria dan aktif


Apa yang ada dalam Set Menyusu dan Kurus Shaklee


  • Alfalfa Complex - Detoks tubuh dan perut, membuangkan lemak dan melancarkan pembuangan najis, sebagai membantu merangsang pengeluaran susu badan,  memekatkan susu ibu, meningkatkan kesihatan ibu, memperbaiki masalah kewanitaan. 
  • ESP - Membekalkan tenaga berpanjangan, mencantikkan kulit, membantu meransang pengeluaran susu badan, kalorinya tidak terlalu rendah seperti chinch shake dan sesuai diambil untuk ibu yang sedang menyusukan anak, membantu mengurangkan rasa lapar dan berkhasiat
  • Omega Guard - Membakar lemak tanpa menjejaskan penghasilan susu badan, membantu ibu berasa cepat kenyang, membantu meningkatkan memori ibu dan bayi, meningkatkan kesihatan ibu dan bayi.
  • Lecithin - Bertindak memecahkan lemak. Lecithin tidak menjejaskan penyusuan kepada bayi, mengandungi kolina yang baik untuk otak ibu dan bayi


Boleh juga dikatakan set menyusu dan kurus shaklee ini sebagai set menyusu bajet. Ya, bajet kerana boleh digunakan untuk dua tujuan iaitu untuk menurukan berat badan dan juga membantu memperbanyakkan pengeluaran susu badan yang memenuhi konsep "lebih banyak permintaan, lebih banyak pengeluaran".


Berminat nak guna set 2 dalam 1?


Hubungi saya 
Shaklee Independent DIstributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin


 
0138214890

noorzamris@gmail.com

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…