Langkau ke kandungan utama

RAWAT MASALAH RESDUNG DENGAN SET ALAHAN SHAKLEE

Salam buat semua pengunjung blog. Hari ni rajin sangat, asyik google aje. Nak buat entry baru. Idea pun mencurah curah ni..hihi

Dalam keluarga kami 8 beradik, hampir 5 org dari kami mengalami masalah asyik bersin, asyik bersin. Apatah lagi kalau dah mengemas rumah, lepas tu siaplah. Tisu akan jadi rakan baik mereka. Kesian kan? Sebab tu terfikir nak google pasal entry kali ni.

Apa itu Resdung?
Resdung adalah sejenis penyakit yang berpunca dari parasit demodex atau dipanggil ulat resdung. Jika masalah resdung tidak dibendung biasanya ia akan mengakibatkan masalah rongga sinus yang serius.
Punca masalah resdung ni, biasanya dari 
1- pencemaran sekitar seperti habuk dan asap rokok
2- Pemakanan - alah pada protein seperti seafood dan kacang
Gelaga resdung dan alergi
1- Hidung tersumbat dan selsema yang melarat
2- Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
3- Bersin yang terlalu kerap dan selalu berulang
4- Gatal bahagian bawah mata dan hidung
5- Sesak nafas yang membawa kepada serangan asma
Kenali Fungsi vitamin Skaklee dalam Set rawatan resdung 
( B-complex + Vitamin C + Alfalfa)

 

Cara pengambilannya untuk Rawatan Resdung
B-complex  (1biji  1x sehari)
Vitamin C (1biji  2x sehari)
Alfalfa (3biji 3x sehari)

Contohnya :-
Selepas sarapan Alfalfa -3 biji
Selepas minum pagi  vitamin C -1 biji
Selepasmakan tengahari
Alfalfa -3 biji
Selepas minum petang  vitamin C -1 biji
Selepas makan malam   Alfalfa -3 biji
Sebelum masuk tidur  B-Complex -1 biji


---------------------------------------------------------------------------------------


Lihat testimoni ini.. ramai yang memuji nya ia berkesan






Alhamdulillah, sejak adik saya amalkan makan Vitamin C dan Alfalfa Shaklee, masalah bersin dah berkurangan.
 
Ramai yang dah cuba Set Resdung ni. Kepada anda di luar sana, pengidap tegar resdung, mengapa tidak beralih kepada set ini? Berusaha untuk menjadikan ia lebih baik. Resdung tiada, hidung rasa lega :=)



https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ed8f5668d1b31eb658208a6c8ffdd233

Hubungi saya 
Shaklee Independent DIstributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin


 
0138214890

noorzamris@gmail.com

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

Tips Anak Tertelan Barang

Aduh!! Mak mana yang tak risau kalau anak kecil apatah lagi yang berumur dalam lingkungan 1-5 tahun tertelan barang!
Apa yang perlu dibuat?
*Rilek *Jangan Panik *Bawa anak ke hospital
Apa yang pihak hospital akan lakukan?

X-ray dada (chest) dan abdomen (perut)
x-ray akan menentukan dimana kedudukan barang tersebut.
Sama ada di: - Esophagus (salur dari mulut ke perut) -Dalam perut -Ataupun dalam usus kecil/besar
X-ray juga dapat estimate berapa besar benda tersebut dan menentukan apa yang patut doktor buat.
Kebiasaannya barang yang ditelan akan masuk terus ke sistem penghadaman. Dari Esophagus, turun ke perut, selepas tu ke usus kecil dan ke usus besar.
Sekiranya anak anda mengalami simptom :
-batuk -susah bernafas -muka jadi kebiruan
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur pernafasan.
Sekiranya anak anda mengalami simptom:
-muntah -tidak dapat menelan makanan/minuman -sakit perut -berak berdarah -demam
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur penghadaman sama ada di Esophagus ataupu…