Langkau ke kandungan utama

Masalah Ibu Hamil




Tengok gambar kat atas, mesti ada yang teruja..especially bagi isteri-isteri yang baru kahwin sebulan dua tu..hihi..Saya dulu pun excited gak bila tengok positif..;-)

Hari ini nak cerita pasal ibu hamil pula. Kalau ikut pengalaman, time pregnant macam ni, macam2 perasaan ada..takut, sedih, gembira, terlebih excited pun ada. Apa apa pun kita sebagai hambaNya seharusnya bersyukur atas kurniaan yang telah diberikan kepada kita.Haa, tentu ada ibu yang mengalami masalah time pregnant ni kan? Ada yang mual, sakit pinggang, kebas, sembelit dan macam-macam lagi lah..
Biasanya pada ibu2 yang mengalami morning sickness, waktu pagi adalah perkara yang tidak disukai kan? Kenapa saya kata begitu? Sebab waktu pagi lah pening kepala datang, mual, rasa nak muntah. Kadang2 sampai muntah angin pun ada. Semua serba tak kena lah..Saya masih ingat time saya pregnant, rasanya hampir kesemua anak, saya mengalami masalah yang sama iaitu morning sickness. Aduhai..hanya saya yang tahu macam mana rasanya.Time tu apa yang saya buat hanya berehat sebentar atau makan buah masam utk hilangkan mual. Tapi yang bestnya pagi2 rasa lemah, tengah hari pandai pulak rasa cergas.

Selain morning sickness, saya juga sering merasa sakit belakang, kebas2 kaki. Sampai nangis tengah malam..huhu..Nasib baik la ada husband yang nak tolong urut2 kaki walaupun mengantuk..

 Yang ni pun tentu banyak yang pernah mengalaminya kan..Sembelit..Hampir semua ibu hamil mengadu mengalami sembelit terutama di akhir kehamilan. Apabila ibu yang pregnant tidak membuang air besar dlm beberapa hari , ini bermakna dia mengalami sembelit. Tahap sembelit pula berbeza mengikut kekerasan najis.  Aduh!! Dah lah membawa perut yang besar, sakit pula time nak membuang. Kesian kan?


 Tekanan darah yang rendah semasa hamil juga antara masalah yang popular bagi ibu2 hamil. Tekanan darah rendah susah, tekanan darah tinggi pun susah. So, kenalah dapat tekanan darah yang sedang2 saja.
Jom kita risik apa suplemen Shaklee yang sesuai utk ibu pregnant yang menghadapi masalah2 di atas. Jangan tak tahu pula ya, kalau set ni tak habis semasa mengandung, boleh lah diteruskan semasa berpantang pula, jimatkan?



Sekarang kita lihat pula testimoni mereka yang telah menggunakan produk shaklee semasa hamil:

Berminat? Bolehlah order kat sini: 
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e59ba389761bfb7fd837d775b17314ca

Hubungi saya 
Shaklee Independent DIstributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin


 
0138214890

noorzamris@gmail.com




Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…