Langkau ke kandungan utama

Puasa Bergaya Bertenaga Dengan Shaklee

Assalamualaikum semua pembaca blog ku..;-)
Alhamdulillah, hari ni dah masuk hari ke 12 kita di bulan ramadhan. Fasa pertengahan, fasa pengampunan.
Marilah kita memperbanyakkan doa memohon keampunan dari Allah pada waktu ini. Ini adalah bonus yang diberikan Allah kepada kita dan janganlah kita melepaskannya. Banyakkan membaca doa ini :
اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ العَفْوَ فَاعْفُ عَنَّا
Allahumma innaka ‘afuuwun tuhibbul ‘afwa fa’fu ‘annaa
Maknanya : Ya Allah, sesungguhnya engkau amat pemaaf, menyukai kemaafan, maka maafkanlah kami....
Pada bulan puasalah kita belajar erti kesabaran, erti kemaafan dan erti kesusahan. Anak2 turut diajar sama untuk berpuasa. Ada tak anak2 yang malas bangun pagi utk bersahur? Rasa malas nak puasa? Apa kata kita bagi anak2 kita minum minuman yang menyihatkan dan boleh membuatkan mereka rasa segar dan kenyang dari awal pagi hingga terbenam matahari.
Memperkenalkan set tambah tenaga dari Shaklee. Set ini digelar Set Mighty 3 Gems Shaklee. Ianya terdiri dari Esp, Meal Shake dan Performance.
Esp adalah protein soya (tumbuhan) yang lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan. Ia mengandungi 9 asid amino yang penting utk fungsi badan.I juga membekalkan tenaga yang berterusan selama beberapa jam.
Mealshake merupakan nutrien asas untuk tumbesaran kanak kanak. Ia memberikan tenaga secara konsistensasi dan mengekalkan kesihatan keseluruhan.
Performance drink bertindak mencegah dehidrasi dan kekeringan semasa kita berpuasa. Minum performance drink semasa berbuka dan antara waktu berbuka dan bersahur amat baik untuk tenaga yang berterusan semasa berpuasa keesokannya.
Sapa kata bulan puasa kita harus nampak lemah, letih dan tidak bertenaga? Waima ibu yang menyusu dan mengandung pun boleh berpuasa penuh jika betul cara pemakanannya. 
Antara waktu berbuka dan bersahur, kita digalakkan minum air dalam jumlah yang banyak. Pada masa ini boleh lah minum performance. minum esp dan apabila tiba waktu bersahur , kita boleh minum mealshake.
(Waktu dalam carta di atas adalah sekadar rekaan sahaja dan bergantung kepada kesesuaian di tempat anda masing masing.)
Kalau ikut pengalaman sebelum ini, apabila menyusu anak, saya akan lebih cepat berasa lapar dan kurang bertenaga. Bermula pada puasa tahun ini, saya mula mengamalkan minum esp , makan vitamin c dan makan ostematrix. Alhamdulillah, saya rasa badan tidak mudah letih, rasa cergas dan tidak mudah lapar walaupun saya menyusukan anak saya. bagi pesakit gastrik pula, itu bukan alasan untuk tidak berpuasa. Dengan mengamalkan minum Esp, suami saya dapat berpuasa tanpa perlu ada rasa sakit pedih ulu hati lagi. Testimoni saya tak cukup kuat, jom kita tengok testimoni lain.
 Jangan jadikan alasan -alasan yang tidak munasabah untuk kita skip puasa. Jadikan makanan tambahan kita sebagai kekuatan untuk kita berpuasa dengan bergaya!!


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8d566a338d7758ba07b0fade172590cc

Hubungi saya 
Shaklee Independent Distributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin


 
0138214890

noorzamris@gmail.com





Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…