Langkau ke kandungan utama

Teman Setia Anda Untuk Kekal Bertenaga Dan Ceria



Assalamualaikum dan salam ceria semua. Tengok air kat atas nampak sedap kan? Itulah Performance Drink Shaklee. Harganya RM82.50. Penggunaan antara 1-2 bulan. Nak tahu khasiatnya tak? Sebelum tu, kita kenali dulu apa itu Performance Drink Shaklee?

Performance Drink Shaklee merupakan minuman hidrasi tulen yang kurang manis kerana kurang kandungan gula, bebas gas atau tidak berkarbonat dan mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat penyerapan cecair dalam tubuh yang boleh mengatasi masalah dahaga i.e KURANG HAUS! Performance juga mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan kesannya tubuh kita akan LEBIH CERGAS dan BERTENAGA.

Siapa yang patut minum Performance?
Performance Shaklee sesuai diminum oleh mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan mereka yang gemar bersukan. Ia juga sesuai untuk ibu yang menyusukan anak, mereka yang berpuasa, mereka yang sering sakit kepala dan diserang migrain.Untuk mereka yang sering demam atau nak demam, pesakit gout dan mereka yang kurang air, performance shaklee adalah jawapannya.

Sempena bulan puasa ni, Performance adalah salah satu air minuman yang harus ada dalam setiap rumah. Ia akan membekalkan tenaga kita setelah seharian kita berpuasa. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan Performance akan membuatkan ibu2 rasa lebih cergas dan bertenaga semasa di bulan puasa.

Bagi yang mengalami dehidrasi, minum Performance Shaklee adalah salah satu cara mengembalikan air dalam badan kita yang boleh menghindarkan kita dari menjadi letih dan lesu setelah kehilangan banyak air.

Nak tahu apa testimoni dari mereka yang telah minum performance? Jom kita baca artikel kat bawah ;



Pendek kata, Performance Shaklee sesuai diminum oleh semua peringkat umur. Cara bancuhan juga tidaklah rumit malah amat mudah. Hanya campur sedikit performance ke dalam air dan goncang2 dalam shaker dah boleh minum.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=e593c562359c3c2e42a22b808d3383e7
Hubungi saya 
Shaklee Independent Distributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin


 
0138214890

noorzamris@gmail.com



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

Tips Anak Tertelan Barang

Aduh!! Mak mana yang tak risau kalau anak kecil apatah lagi yang berumur dalam lingkungan 1-5 tahun tertelan barang!
Apa yang perlu dibuat?
*Rilek *Jangan Panik *Bawa anak ke hospital
Apa yang pihak hospital akan lakukan?

X-ray dada (chest) dan abdomen (perut)
x-ray akan menentukan dimana kedudukan barang tersebut.
Sama ada di: - Esophagus (salur dari mulut ke perut) -Dalam perut -Ataupun dalam usus kecil/besar
X-ray juga dapat estimate berapa besar benda tersebut dan menentukan apa yang patut doktor buat.
Kebiasaannya barang yang ditelan akan masuk terus ke sistem penghadaman. Dari Esophagus, turun ke perut, selepas tu ke usus kecil dan ke usus besar.
Sekiranya anak anda mengalami simptom :
-batuk -susah bernafas -muka jadi kebiruan
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur pernafasan.
Sekiranya anak anda mengalami simptom:
-muntah -tidak dapat menelan makanan/minuman -sakit perut -berak berdarah -demam
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur penghadaman sama ada di Esophagus ataupu…