Langkau ke kandungan utama

Kebaikan Dan Keburukan Esp Shaklee


Esp adalah antara produk hot shaklee. Kenapa saya kata hot?? Sebab kalau dah order Esp sekali pasti repeat order lagi..betul tak?? Jom saya terangkan apa Esp Shaklee secara ringkas.Sebab dalam ramai yang tahu pasti ada juga yang tak tahu apa itu Esp..

ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP sangat popular dan antara produk yang paling laris kerana ESP membekalkan sumber protein. Semua tahu badan kita memerlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein memang dah ada dalam ikan, ayam dan daging. Tapi kenapa tiap hari makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan semua, ikan, ayam, daging tu kan kita kena masak dulu sebelum makan. Jadi, bila nak masak,kena panaskan api, of course kandungan protein akan musnah dan apa yang tinggal?? Dah tentulah tak mencukupi untuk badan kita yang kerja kadang-kadang lebih 12 jam ni..
Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?
  • badan akan rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya terketar-ketar, nak makan pun dah tak larat..hehe
  • kolesterol tinggi, tekanan darah menjadi rendah..jadi pening, silap2 boleh buat kita pengsan
  • punca ulser perut + ulser usus.
  • luka lambat sembuh dan akhirnya mendatangkan parut
  • gangguan penglihatan / lama kelamaan jadi kabur
  • antibodi lemah. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.Mudah pulak penyakit nak menjengok..
Kalau cukup protein
Alhamdulillah. Badan pun akan rasa bertenaga dan tak mudah penyakit datang. Macamana nak tahu badan kita cukup protein? Itulah kemusykilan nya. Jadi " play safe" ambil ESP ini sebagai pelengkap. Tak payah khuatir pun. Yang penting Esp tak memudaratkan kecuali mereka yang ada masalah buah pinggang. Kenapa saya kata mereka yang ada masalah buah pinggang tak boleh makan Esp? Sebab bagi pesakit buah pinggang mereka akan mengalami kesukaran untuk memproses protein.

KEBAIKAN :  ESP SHAKLEE
  • Untuk wanita yang ingin nak mengandung atau plan untuk mengandung: ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
  • Untuk wanita yang sedang mengandung : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
  • Untuk wanita yang sedang menyusukan anak macam saya : ESP bantu memperbanyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, maksudnya kita cukup tenaga. Susu yang kita produce pun berkualiti..:-)
  • Untuk wanita yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia membantu memulihkan hormon wanita. Mengeluarkan darah kotor dan menggantikan protein yang diperlukan.
  • Untuk mereka yang ingin kurus : ESP akan buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan pun kurang. Ia juga sesuai untuk mereka yang berpuasa.Insha allah, akan kurang rasa lapar
  • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrien dalam badan kita.
  • Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak letak makeup tebal2. Natural Beauty gitu!
Eh eh..Esp pun ada keburukannya jugak tau :-

KEBURUKAN : ESP SHAKLEE
Ini akan berlaku bila kita beli tapi tak minum , tak amalkan, tak ikut arahan yang sepatutnya. Rugi nya...sedangkan mudah saja caranya. Bancuh 1 sudu besar dengan air kegemaran ..tara, dah siap untuk di minum. Bila semuanya tak, tak nampak hasil, kita jadi negatif. Nak salahkan siapa...tak baik kan gitu.


Jadi, sekarang ni kita dah tau kebaikan ESP Shaklee dan untuk siapa Esp Shaklee ni.. Kita dalam golongan yang mana ya? Kalau termasuk dalam golongan ingin mencuba....boleh saja.Tak memudaratkan pun..ntah2 dah cuba dan lihat hasilnya, kita pulak makin excited nak repeat order!!

Anda boleh order terus dari sini dan tunggu Esp sampai kat depan rumah anda..
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=3c053666271d0d4f874e31e15fbeb082
atau..hubungi saya untuk buat pesanan bagi pihak anda..
Selamat mencuba!!

Shaklee Independent Distributor

SID :1104421

Noor Hasmah Jamaludin

 

0138214890



noorzamris@gmail.com





Ulasan

Noor Hasmah berkata…
ESP memang best.Sedap pulak tu..dah cuba gerenti nak lagi

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

Tips Anak Tertelan Barang

Aduh!! Mak mana yang tak risau kalau anak kecil apatah lagi yang berumur dalam lingkungan 1-5 tahun tertelan barang!
Apa yang perlu dibuat?
*Rilek *Jangan Panik *Bawa anak ke hospital
Apa yang pihak hospital akan lakukan?

X-ray dada (chest) dan abdomen (perut)
x-ray akan menentukan dimana kedudukan barang tersebut.
Sama ada di: - Esophagus (salur dari mulut ke perut) -Dalam perut -Ataupun dalam usus kecil/besar
X-ray juga dapat estimate berapa besar benda tersebut dan menentukan apa yang patut doktor buat.
Kebiasaannya barang yang ditelan akan masuk terus ke sistem penghadaman. Dari Esophagus, turun ke perut, selepas tu ke usus kecil dan ke usus besar.
Sekiranya anak anda mengalami simptom :
-batuk -susah bernafas -muka jadi kebiruan
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur pernafasan.
Sekiranya anak anda mengalami simptom:
-muntah -tidak dapat menelan makanan/minuman -sakit perut -berak berdarah -demam
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur penghadaman sama ada di Esophagus ataupu…