Langkau ke kandungan utama

Set Kesihatan Lelaki - Untuk Lelaki Moden Masa Kini

Assalamualaikum semua pembaca blog yang ku sayangi..

Apa khabar semua? Semoga hari kita lebih baik dari hari semalam. Semoga kita lebih sihat daripada sebelumnya! :-) Hari ini nak share pasal Vitamin untuk lelaki yang kat luar sana.

Lelaki hari ini memang diketahui sibuk dan sentiasa komited dengan kerja hingga kadang2 tiada masa untuk makan vitamin even untuk makan tengah hari dan malam pun payah. Penat bekerja, menguruskan anak2 bersekolah dan sebagainya. Risiko penyakit pun tidak terkecuali buat mereka. Ini kerana alasan yang terlalu sibuk bekerja hingga lupa untuk menjaga kesihatan diri sendiri. Antara penyakit popular yang sering menjengok mereka adalah sakit jantung, kencing manis, obesiti , strok dan sebagainya.

Ada juga yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun! Gaya hidup yang tidak teratur dan sering mengabaikan kesihatan diri disamping pemakanan yang tidak menentu antara faktor yang menyebabkan ini terjadi. Masalah ini menyebabkan ada antara mereka yang mengalami masalah mati pucuk, pembesaran prostat, kelesuaan dan kurang bertenaga.

Duhai lelaki kat luar sana, sayangilah diri anda. Kerana anda begitu berharga..hee

Set vitamin untuk lelaki yang disyorkan oleh Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk lelaki di luar sana. Insha allah..Jom kita tengok apa set untuk lelaki tu..tadaa

Memperkenalkan set kesihatan lelaki dari shaklee ;-)
Selain seperti yang terdapat diatas, Vivix dan CoqHealth juga merupakan vitamin yang baik untuk lelaki. Cubalah dan anda pasti berpuas hati..

Harga set ini pula kalau nak dibandingkan dengan kesihatan yang kita dapat amatlah berbaloi dan pengguna yang telah menggunakannya amatlah berpuas hati. Bak kata pepatah, alah membeli menang memakai. Penggunaan untuk sesuatu vitamin juga amat menjimatkan. Misalnya Vitamin E yang berharga Rm149.00 dan kapsul yang terdapat di dalam nya adalah 120 biji. Makan sebiji sehari dan anda dapat menggunakannya selama 4 bulan..jimat tak jimat??

Mari kita tengok apa pula kata pengguna yang telah membeli dan mengamalkan set untuk lelaki ni..jom baca..

 Tunggu apa lagi?? Dapatkan set lelaki anda hari ini. Nak bagi pada suami, buat hantaran untuk tunang dan nak bagi pada ayah pun ok juga..Kesihatan terjamin, produk berkualiti dan dijamin halal..

Nak order sendiri, klik sini
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8417b4b7a64929b9e6dea71c8c247959
Hubungi saya 
Shaklee Independent Distributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin
 
0138214890

noorzamris@gmail.com







Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

Tips Anak Tertelan Barang

Aduh!! Mak mana yang tak risau kalau anak kecil apatah lagi yang berumur dalam lingkungan 1-5 tahun tertelan barang!
Apa yang perlu dibuat?
*Rilek *Jangan Panik *Bawa anak ke hospital
Apa yang pihak hospital akan lakukan?

X-ray dada (chest) dan abdomen (perut)
x-ray akan menentukan dimana kedudukan barang tersebut.
Sama ada di: - Esophagus (salur dari mulut ke perut) -Dalam perut -Ataupun dalam usus kecil/besar
X-ray juga dapat estimate berapa besar benda tersebut dan menentukan apa yang patut doktor buat.
Kebiasaannya barang yang ditelan akan masuk terus ke sistem penghadaman. Dari Esophagus, turun ke perut, selepas tu ke usus kecil dan ke usus besar.
Sekiranya anak anda mengalami simptom :
-batuk -susah bernafas -muka jadi kebiruan
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur pernafasan.
Sekiranya anak anda mengalami simptom:
-muntah -tidak dapat menelan makanan/minuman -sakit perut -berak berdarah -demam
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur penghadaman sama ada di Esophagus ataupu…