Langkau ke kandungan utama

Tambah Berat Badan Anda Dengan Set Shaklee

 
Kurusnya?? Sakit ke?? Pernah tak kita dengar org cakap begitu di depan kawan kita yang kurus melidi? Atau kita sendiri yang cakap begitu pada mereka? Dah jadi lumrah dunia, yang kurus nak berisi, yang berisi pulak nak kurus melidi..hihi

Nak tahu kenapa badan tetap kurus walaupun makan banyak? Sebab kadar metabolisma yang tinggi dalam badan seseorang..manakan banyak mana pun, badan tetap maintain.
Mari saya kenalkan anda dengan Set Tambah Berat Badan dari Shaklee. Set ini terdiri dari Mealshake, B Complex dan Vitalea. Apa yang terkandung dalam set ni sampai buat berat badan naik ya? Mari kita baca...

Mealshake

Bagaimana Mealshake Berperanan Tambah Berat Badan

- Mealshake shaklee adalah supplement-MAKANAN TAMBAHAN. Bukan ubat
   ajaib
- Mealshake menyokong keperluan nutrisi yang diperlukan proses
   tumbesaran
- Mealshake mengandungi  23 vitamin dan mineral yang perlu
- Vitamin-vitamin dan mineral dalam mealshake memperbaiki fungsi
   tubuh termasuk signal selera makan
- Mealshake sebagai pelengkap vitamin dan mineral. 
- Mealshake meninggikan sistem imun tubuh anda. 

Kebaikan Mealshake untuk Anak Yang Sedang Membesar

- Melengkapkan 35% keperluan harian vitamin dan mineral yang
   diperlukan
- Lengkap 24 jenis vitamin dan mineral penting yang sangat diperlukan
   semasa proses tumbesaran
- Mengandungi serat makanan dan protein
- Tinggi kalsium - 60% kalsium (dibancuh dengan whole milk).
   Dilengkapi dengan magnesium dan vitamin D untuk
   penyerapan kalsium yang berkesan
- Kolina pada lecithin soya yang terkandung dalam mealshake
   penting untuk perkembangan minda
- Tidak mengandungi laktosa (sesuai untuk kanak-kanak yang
   alah laktosa)
- Penting untuk tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin
   dengan kalsium, magnesium untuk membina tulang dan sel-sel
   untuk proses membesar
- Kaya dengan antioksida - yang bertindak melawan jangkitan,
   meningkatkan sistem imun. Seperti vitamin A, C, E, Zink dan
   selenium
- Mencantikkan kulit - Mengandungi vitamin B lengkap, zat besi
   dan copper untuk membina sel-sel darah merah yang sihat dan
   mencantikkan kulit
B Complex
mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting. Ia dapat mengawal kadar metabolisma badan, dan mempertingkatkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.
Vitalea
Adalah makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki.Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.Manfaat utama ialah sebagai pelengkap nutrisi,membantu fungsi normal penghadaman dan selera makan dan diformulasi dengan Iron yang penting untuk pembentukan sel darah merah di dalam badan.
Berikut merupakan cadangan pengambilan supplemen untuk tambah berat badan:
Pagi (Sarapan) :
Makan pagi (terserah, nasi goreng atau nasi putih dengan syarat mesti ada daging/ayam /telur/ikan)
Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu Mealshake)
Makan BComplex (1 biji) & Vitalea 1 biji (dgn plain water)

Brunch :
Makan roti, Minum susu 1 gelas

Siang /lunch:
Makan biasa-nasi tambah lauk ayam/ikan/daging..kadar biasa, tak terlalu banyak.

Tea time :
Makan roti, Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu Mealshake)

Makan Malam
(sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur..nasi +lauk..kadar sederhana)
Makan Vitalea 1 biji lagi

10 minit sebelum tidur :
Makan roti sekeping
Minum susu 1 gelas

Selain pemakanan jangan lupa buat exercise sikit sikit
Exercise sekurang-kurangnya 10 minit (angkat botol air mineral yg 500mlm tu..isi air dlm tu.. angkat mcm angkat berat…angkat turun) atau skipping atau apa2 exercise utk bina muscle. Insha allah sekiranya diamalkan..berat badan anda akan bertambah.Oh ya...makan makan juga tapi jangan pula ambil junk food at least selama sebulan..cubalah...

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c02b1e8c39e84057c1a17d0eea9c8bba
Shaklee Independent Distributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin


0138214890

noorzamris@gmail.com



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…