Langkau ke kandungan utama

Rezeki Pagi Hari

Assalamualaikum semua

Sesungguhnya banyak benar kebaikan mencari rezeki pada awal-awal pagi. Bangun awal pagi juga merupakan satu terapi kepada mendatangkan rezeki. Nak tahu kenapa? Sebabnya perasan atau tidak kalau kita bangun pada awal pagi maka semua kerja akan berjalan lancar tapi kalau kita terlewat bangun maka kerja yang kita nak buat akan banyak terbengkalai dan semua nya dalam keadaan semua nak cepat. Jadi hasilnya pun tidak akan memuaskan.


Jom kita teliti apa kelebihan bangun awal pagi  
 
Sebagai umat Islam kita juga disarankan agar selalu berdoa kepada Allah s.w.t agar dikurniakan rezeki yang berkat. Setiap kali lepas solat berdoalah. Allah maha mendengar. 


 Ya Allah Ya Fattah Yang Maha Pembuka yang sentiasa membuka jalan untukku. Tiada kebuntuan dalam hidup ini melainkan untuk mengenal-Mu.

Kita juga digalakkan agar selalu berzikir kepada Allah. Kat sini saya kongsikan cara berzikir Rasulullah s.a.w





Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…