Langkau ke kandungan utama

SELSEMA

SELSEMA merupakan jangkitan salur pernafasan atas, yang memberi kesan terhadap salur-salur hidung dan kerongkong yang disebabkan oleh virus. Terdapat lebih dari 200 virus selsema. Jenis-jenis virus mungkin berbeza pada setiap musim. Antibiotik tidak akan menghapuskan virus-virus. Jangkitan-jangkitan itu akan hilang dengan sendirinya, kecuali jika terjadi jangkitan.

Gejala-gejala selsema : 

*kerongkong yang kering dan sakit
*Pengeluaran lendir yang cair dan pekat serta berwarna kehijauan
*Bersin
*Hidung tersumbat. Ini menyebabkan kesukaran menyusu bayi
*Sakit kepala
*Demam yang ringan
*Sakit badan
*Mata berair

APA YANG PERLU ANDA BUAT?

*BEREHAT
*Minum banyak air dan jus

BAGAIMANA MENCEGAH

-Amalkan gaya hidup yang sihat
-Makan makanan yang seimbang
-Selalu bersenam
-Amalkan makanan supplemen a.k.a Vitamin Shaklee

SHAKLEE ada NUTRIFERON yang meningkatkan sistem imunisasi secara semulajadi dalam masa 3 hari!

MANFAAT NUTRIFERON

*Mengukuhkan Sistem Imun
*Melawan kanser dan tumor
*Melindungi dari virus influenza
*Melambatkan penuaan
*Mengurangkan simptom akibat PMS

SIAPA PERLUKAN NUTRIFERON?

-mereka yang sering sakit, demam dan pening kepala
-mereka yang kerap ke luar negara
-mereka yang sering stress dan kelesuan
-mereka yang mempunyai alergi
-mereka yang mempunyai ekzema
-ibu menyusu yang mempunyai anak yang sering sakit dan ekzema

Bagaimana Nak Dapatkan Nutriferon?

Hubungi saya

013 821 4890

atau klik kat bawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f7afdb11c40f9e80df4ba34919af5618

 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…