Langkau ke kandungan utama

PENAPIS BUAH PINGGANG BOCOR DAN VIVIX

Tahukah anda di dalam buah pinggang kita terdapat penapis halus yang bernama Glomeruli. Ia berfungsi untuk menghalang albumin (sejenis protein) dari keluar ke dalam air kencing.
Apabila Glomeruli ini telah rosak atau bocor, lebih dari 3 gram protein akan terkeluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari yang dipanggil proteinuria. Keadaan ini akan menyebabkan badan mula kehilangan banyak protein yang sangat penting untuk sistem tubuh. Masalah ini dipanggil Nephrotic Syndrome atau Penapis Buah Pinggang Bocor.

Apa yang menjadi penyebab kepada Penapis Buah Pinggang Bocor?

Penyebab kerosakan glomeruli pada pesakit buah pinggang sukar untuk dikenalpasti. Namun antara penyebab utama adalah jangkitan kuman dalam darah seperti siflis, autoimun seperti LE, penyakit darah sejak lahir seperti sickle cell disease dan kencing manis

Apakah Simptom Penapis Buah Pingggang Bocor

**Berasa lemah dan tidak bermaya
**Kencing berbuih-buih
**Mata dan muka kelihatan bengkak pada waktu pagi selepas bangun tidur
**Kaki kelihatan bengkak pada waktu petang
**Perut kembung
**Sakit perut
**Cirit birit

Apa perlu anda buat apabila mengalami simptom di atas?

Perkara pertama yang anda perlu lakukan ialah jumpa doktor dan kenal pasti penyakit anda.

Setelah penyakit dikenalpasti, ini akan memudahkan rawatan susulan dan perhatian berterusan dari pakar.

Cara terbaik untuk mengawal penyakit ini adalah dengan mengubah tabiat makan anda.

Tubuh yang sihat datang dari pemakanan yang baik. Pengambilan protein yang bagus mampu membantu menghasilkan sel-sel tubuh yang sihat. Anda juga boleh mendapatkan tambahan nutrisi dari pengambilan supplemen. 

Dengan Shaklee, supplemen yang boleh membantu mengatasi masalah penapis buah pinggang bocor adalah :-

VIVIX - yang membantu memperbaiki DNA tubuh yang rosak, memperbaiki tenaga sel untuk pertumbuhan sel baru 

OMEGA GUARD - membantu mengurangkan keradangan dan mencairkan darah serta membantu mengurangkan risiko berlakunya masalah ini

ESP/MEAL SHAKE - membekalkan protein baik yang amat diperlukan oleh tubuh badan kita        
 Cuba lihat testimoni ini


Alhamdulillah, selepas mengamalkan VIVIX, bacaan protein mula menurun dan menjadi negatif.

SAKIT ITU MAHAL

SIHAT ITU MURAH

  Boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultansi anda

 013-821-4890

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=d346256ad566cf97801e5cecc45a2557


 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…