Langkau ke kandungan utama

Sayangi Mata Anda Dengan Vivix

Apakah punca utama masalah mata?

Ada banyak faktor yang boleh membuatkan mata seseorang mengalami masalah. 

Antaranya adalah disebabkan oleh faktor keturunan iaitu masalah penglihatan yang diwarisi. Masalah mata juga boleh berlaku akibat kemalangan yang menyebabkan saraf mata seseorang boleh menjadi rosak atau disebabkan oleh jangkitan kuman. Penyakit kencing manis yang tidak terkawal juga boleh merosakkan penglihatan pesakit. Faktor penuaan juga menjadi punca kepada kemerosotan daya penglihatan seperti masalah Degenerasi Makular.

Glaukoma

Nutrien Untuk Mata Yang Sihat

Amat penting untuk kita memastikan mata kita sentiasa berada di dalam keadaan yang sihat. Antara tips penjagaan mata yang penting adalah dengan membuat pemeriksaan mata sekurang kurangnya 6 bulan sekali. Sekiranya terdapat kelainan pada mata, segeralah berjumpa pakar untuk menjalani pemeriksaan.

Nutrien Untuk Mata Yang Sihat

Vivix Untuk Mata Yang Sihat

Bagi pesakit yang mempunyai masalah mata atau ingin menjaga kesihatan mata, pengambilan Vivix sebagai supplemen harian amat disyorkan.

Bagaimana Vivix Bertindak??

Kandungan resveratrol  dan polifenol yang tinggi di dalam Vivix terutamanya Anthocyanins mampu mengurangkan risiko kerosakan mata, memperbaiki daya penglihatan dan membantu merawat saraf mata yang bermasalah.

Katarak Mata Hilang Tanpa Pembedahan

Beberapa kajian klinikal yang dijalankan oleh penyelidik juga menemui kaitan bahawa resveratrol berperanan di dalam menjaga proses Angiogenesis iaitu proses di mana saluran darah baru terbentuk daripada saluran darah yang sedia ada. Ini adalah satu proses semula jadi yang terlibat dengan pertumbuhan dan penyembuhan luka.


 Nak mata sihat? Jangan ragu ragu ambik vivix

In shaa allah kalau dengan asbab vivix boleh menyembuhkan, tak salah mencuba

beli kat sini VIVIX

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…