Langkau ke kandungan utama

DETOKS DI BULAN RAMADHAN

Berat badan ideal atau obesiti?

Apa pilihan anda?

Kalau diberi pilihan semua pasti memilih berat badan yang ideal.betul tak?

Okay..pernah tak tengok keadaan sink tersumbat dengan sisa makanan sampai air pun tak dpt mengalir? Haa..itulah perumpamaan yg paling dekat kalau nak samakan usus kita yg tak bersih. Tersumbat dengan sisa makanan dan mendapan yang dah berapa lama dalam badan kita. Mcm saya dah 39 tahun dah! Oh takutnya!

Tahu tak penyakit datang dari mana? dari usus yang tak bersih. sebab tu ada org nampak sihat tapi buat pemeriksaan ternyata usus nya kotor. sebab tu rasa sakit kepala, perut buncit, letih, lesu dan pelbagai penyakit lain lagi. Sebab tu kita perlu detoks untuk bersihkan usus kita. Usus bersih badan pun sihat

Perasan tak kalau ada yang berdiet tapi muka pucat, kurus dan tak bertenaga? Sebab diet nya tak seimbang. Usus pun masih kotor dan bertoksin.Mcm mana nak detoks cara sihat?  Bak kata Nutritionist Shaklee, Miss Tracy, paru paru kita perlu detoks jugak sebab udara yang kita sedut hari hari bukan nya bersih pun. apatah lagi perut kita ni. Usus kita? Yalah..makanan kan macam macam sekarang ni

Nak cerita sebenarnya yang Shaklee pun ada Program Detoks tau. especially di bulan ramadhan. kenapa bulan ramadhan? bulan lain tak boleh ke? Boleh ..tak kisah bulan apa program detoks tetap boleh diteruskan :-)

Dalam program ni akan diajar makanan apa yg patut diambik. Sebagai contoh plan 3.2.2.2

Plan apa tu? Maksudnya kena ambik 3 sajian sayuran, 2 sajian buah buahan, 2 sajian karbohidrat dan 2 sajian protein sehari

Nak tau program yang lain..boleh emel saya ke noorzamris@gmail.com dan saya akan berikan 7 Hari Detoks Bersama Shaklee dengan anda..jangan lupa emel tau ;-)

Sebelum tu kita kena faham apa fungsi set detoks shaklee dulu. secara ringkasnya

DTX COMPLEX UTK DETOKS HATI
ALFALFA UTK DETOKS DARAH
HERBLAX UTK DETOKS USUS
PEPPERMINT GINGER UTK BUANG ANGIN
VIVIX UTK REJUVENATE SEL

Nak beli set ni senang saja..terus contact 013.821.4890 dan tanya saya noor hasmah.. in shaa allah saya akan bantu dan guide anda utk program detoks ni. kata nak cantik bergaya di hari raya.. :-)

#programdetox
#detoxramadhan

#CVGProBlogger

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…