Langkau ke kandungan utama

REWARD SHAKLEE ~ MEWAH DAN BERBALOI

Assalamualaikum semua

Kali ni nak cerita pasal Trip Shaklee. Sesiapa yang dah pergi Trip Shaklee pasti berpuas hati. Walaupun saya belum pernah mengikuti mana mana trip percutian bersama Shaklee..dengar cerita teman teman pun boleh layan..hihi

Trip Shaklee selalu ambik masa lama juga. Antara 7 ke 10 hari..Wow! Bukan setakat naik turun kapal terbang dan check in hotel okay. Banyak pengisian lain lagi.

Antara kelebihan Trip Shaklee ni dari segi makanan (semestinya halal), tempat tinggal (tak sah kalau bukan 5*****) Mcm baru baru ni geng yang pergi ke Jepun, duduk kat Imperial Hotel Tokyo antara hotel tertua dan mewah di Jepun. Hotel ni dibina sekitar 1880-an dan dikatakan tempat Maharaja Jepun bawa tetamu untuk bermalam. Juga dikatakan tempat artis dan delegasi diplomatik kehormat duduk. Memang dasyat lah Shaklee. Sapa yang pergi pun memang akan rasa dihargai 👄👄

Untuk makanan pula Shaklee memang titik beratkan sangat sangat. Datang datang sampai ke bas dah diberikan snek sebelum sampai ke hotel. Shaklee tak nak delegasi lapar lah tu..hihi
Masa kat Jepun hari tu, mereka dihidangkan Kaiseki Dinner. Kaiseki adalah hidangan paling top di restoren tradisional Jepun. Nak tahu berapa harga nya? 15,000 hingga 40,000 Yen satu kepala. Bersamaan dengan RM575 hingga RM1,535 setiap seorang. Boleh bayangkan tak makan RM1,000 sekali makan? 

Paling best ada satu desert yang diaorang makan ada ditabur emas. Ya, emas tulen! Nak tahu macam mana rupa desert ditabur emas tu? Tengok kat bawah tu

 Apa lagi yang best pasal Trip Shaklee ni ya?

Dah tentu pengisian masa kat sana. Misalnya baru baru ni, hari pertama lagi dah dibawa ke Toki Premium Outlet. Hari kedua, mereka dibawa ke Takayama Morning Market & Old Town Sannomachi. Sejam perjalanan sampai pulak kat Perkampungan Jepun yang dapat pengiktirafan UNESCO iaitu Shirakawa-Go. hari ketiga pulak dibawa ke satu-satunya Snow Wall di dunia; Tateyama Kurobe Alpine Route.Hari keempat, dijemput pulak makan strawberry kat ladanag berdekatan Yamanashi; Ishihara Nojo, lepas tu makan tengah hari kat restoren Ninja, malam pula makan bersama Dr Yasuhiko Kojima iaitu Immunologist pertama yang membuat kajian tentang Interferon sebelum Saintis barat menyambung kajiannya..

 Ada sesetengah pengedar membawa bersama ahli keluarga mereka untuk bercuti bersama. Itu baru bercuti bersama tersayang. Kalau keluarga tak menyokong kejayaan pun tak akan datang sama tau. Sokongan dan restu dari ahli keluarga lah yang banyak membantu bisnes kita. Yalah, kalau mereka tak sporting mana mungkin kita akan dapat mencapai kejayaan.

Macam #iReachFounders kita ni, sepanjang 5 tahun mengikuti trip shaklee mereka memang bawa anak-anak, mak/ayah & mertua. Kalau tak bawa memang rugi sebab kos shaklee nak bawa seorang pengedar pun sekitar Rm15,000-RM20,000. Dapat bilik suite dan pernerbangan kelas pertama lagi..memang best kan?

Shaklee juga amat menjaga sensitiviti pengedar especially yang muslim. Shaklee amat menitikberatkan hal sebegini. makanan, ruang solat, waktu solat pun semuanya tersedia. Apa lagi yang anda mahu? Sebab tu semua pengedar sayangkan shaklee.

Kalau nak diikutkan memang banyak nak dikongsi kat blog tapi cukup dulu buat masa sekarang. Kalau nak juga boleh lah daftar ahli sekarang, kita masukkan dalam group dan boleh bincang kat dalam group okay 💓💓💓💓

Sesiapa yang berusaha pasti dapat hasilnya

Teringat kata kata bonda

Banyak nya nelayan kat laut tapi tetap mendapat rezeki masing masing

Nak daftar sekarang?

http://noorzamris.blogspot.my/2014/03/ingin-daftar-ahli-shaklee.html

atau boleh klik link ini http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1104421

atau boleh terus hubungi saya
noor hasmah
013-821-4890


#CVGProBlogger

 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

Tips Anak Tertelan Barang

Aduh!! Mak mana yang tak risau kalau anak kecil apatah lagi yang berumur dalam lingkungan 1-5 tahun tertelan barang!
Apa yang perlu dibuat?
*Rilek *Jangan Panik *Bawa anak ke hospital
Apa yang pihak hospital akan lakukan?

X-ray dada (chest) dan abdomen (perut)
x-ray akan menentukan dimana kedudukan barang tersebut.
Sama ada di: - Esophagus (salur dari mulut ke perut) -Dalam perut -Ataupun dalam usus kecil/besar
X-ray juga dapat estimate berapa besar benda tersebut dan menentukan apa yang patut doktor buat.
Kebiasaannya barang yang ditelan akan masuk terus ke sistem penghadaman. Dari Esophagus, turun ke perut, selepas tu ke usus kecil dan ke usus besar.
Sekiranya anak anda mengalami simptom :
-batuk -susah bernafas -muka jadi kebiruan
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur pernafasan.
Sekiranya anak anda mengalami simptom:
-muntah -tidak dapat menelan makanan/minuman -sakit perut -berak berdarah -demam
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur penghadaman sama ada di Esophagus ataupu…