Langkau ke kandungan utama

SET SAHUR UNTUK IBU MENYUSU KEKAL CERGAS

Alarm dah pasang tapi tak sedar jugak. Last last bangun tinggal 10 minit sebelum habis waktu imsak. Pernah tak terjadi pada anda? Baru baru ni saya mengalaminya. 

Sebab dah terjaga jam 3 pagi sebab menyusukan anak, tertidur balik sedar sedar jam dah pukul 5 pagi. Terus angkat bangun dan terus g dapur. Alamak! Dalam kekalutan itu sempat juga bancuh milo campur 3 scoop esp dan makan kurma 5 biji. Minum lagi air suam. Memang penuh rasa perut dengan air..hihi

Alhamdulillah bertahan sampai ke petang. Dengan menyusu anak lagi seharian..memang mencabar jugak..

 Atas dasar pengalaman, saya amat memahami perasaan ibu menyusu yang tak sempat nak sahur atau terlambat bersahur. Jadi, kat sini nak suggest Set Sahur Shaklee untuk ibu ibu. Set Sahur ni terdiri dari Mealshake, Esp dan Performance Drink. Dengan pengambilan set sahur ni, in shaa allah boleh back up kerana set ni membekalkan tenaga dan keperluan nutrien tubuh sepanjang hari di bulan ramadhan.
 
 
Kalau ibu tak cergas maknanya tak jalan lah kerja rumah. Betul tak? Dengan kemas rumah lagi, masak untuk anak anak, mencuci pakaian dan uruskan anak anak. Puasa bukan bermaksud kita pelu rehat memanjang ya tak? Semua nya kena diuruskan sendiri. Kalau suami tolong itu BONUS. :-)

Jom kita tengok testimoni mereka yang telah menggunakan Set Sahur Shaklee.


Belum terlambat lagi nak beli set ni, puasa pun tinggal 17 hari lagi..nak makan lepas bulan puasa pun ok. time raya lagi lah kan? kena layan tetamu pulak..hihi..pastikan anda duhai ibu atau isteri cergas sepanjang masa. Kalau wanita tak ada kat dalam rumah alahai tak taulah macam mana. Eh! Jangan ada yang terasa tau. Bak kata saya tadi kalau ada suami tolong itu adalah BONUS..

Okay, nak beli dah?


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=c56a022b15250525f8b9bdfc41a13152

 ATAU BOLEH TERUS CONTACT SAYA

013-821-4890
noor hasmah

#pengedarshakleekuching
#pengedarshakleepetrajaya
#pengedarshakleematangjaya
#CVGProBlogger



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

Tips Anak Tertelan Barang

Aduh!! Mak mana yang tak risau kalau anak kecil apatah lagi yang berumur dalam lingkungan 1-5 tahun tertelan barang!
Apa yang perlu dibuat?
*Rilek *Jangan Panik *Bawa anak ke hospital
Apa yang pihak hospital akan lakukan?

X-ray dada (chest) dan abdomen (perut)
x-ray akan menentukan dimana kedudukan barang tersebut.
Sama ada di: - Esophagus (salur dari mulut ke perut) -Dalam perut -Ataupun dalam usus kecil/besar
X-ray juga dapat estimate berapa besar benda tersebut dan menentukan apa yang patut doktor buat.
Kebiasaannya barang yang ditelan akan masuk terus ke sistem penghadaman. Dari Esophagus, turun ke perut, selepas tu ke usus kecil dan ke usus besar.
Sekiranya anak anda mengalami simptom :
-batuk -susah bernafas -muka jadi kebiruan
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur pernafasan.
Sekiranya anak anda mengalami simptom:
-muntah -tidak dapat menelan makanan/minuman -sakit perut -berak berdarah -demam
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur penghadaman sama ada di Esophagus ataupu…