Langkau ke kandungan utama

Cara Menjadi Ahli Shaklee


Seronok rupanya berbisnes dgn Shaklee ni ya. Anda pun berminat menjadi ahli atau pengedar sah Shaklee seperti saya? Anda berminat mendapatkan keuntungan bisnes seperti saya? Jika YA... 


BAGAIMANA NAK MENJADI AHLI @ PENGEDAR SAH SHAKLEE?

  • Anda ada 2 cara untuk menjadi ahli berdaftar :

 1) Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk "kos pendaftaran" sebanyak RM80. Bagi Sabah/Sarawak pula RM90



2) Ataupun membuat pembelian 200uv (points) dan ke atas (pembelian dalam anggaran RM650), anda akan mendapat keahlian percuma. 





BAGAIMANA NAK MENDAFTAR SEBAGAI AHLI @ PENGEDAR SAH SHAKLEE?

  • Bagi urusan pendaftaran, anda boleh menghubungi saya, Noor Hasmah Jamaludin dan nanti saya akan bantu anda untuk mendaftar sebagai ahli keluarga Shaklee. Pendaftaran sekarang mudah kerana semua di hujung jari, online sahaja di website Shaklee atau masih boleh ke branch Shaklee berdekatan. Anda juga boleh mendaftar sendiri dengan walk in sahaja ke mana-mana branch Shaklee, dan daftar menggunakan ID saya 1104421 sebagai penaja.





BAYARAN YURAN INI UNTUK SEUMUR HIDUP KE?

  • Ya, anda hanya perlu renew setiap tahun sebanyak rm30.00 dan voucher akan diberikan..yang bestnya voucher tu pun boleh diguna semula untuk pembelian yang seterusnya. Renew ni untuk memastikan shaklee tahu bahawa org tu masih wujud apatah lagi kalau anda lama tak buat sebarang pembelian.





PERLU KE KITA MAINTAIN UV (POINT) DALAM SHAKLEE?

  • Jika anda join untuk makan sendiri-sendiri je, anda tak perlu pun maintain UV (point) tu. Tetapi jika anda ingin bisnes Shaklee, anda perlu mendapatkan UV tertentu dan maintainkan UV tersebut. So, jika anda hanya ingin makan sendiri, tak payah fikir pasal maintain UV semua ni, tak perlulah anda membuat pembelian setiap bulan untuk maintain UV bagai tu ya.... 





APAKAH KELEBIHAN MENJADI AHLI 2 PENGEDAR SHAKLEE?

  •  Boleh membeli produk Shaklee dangan harga ahli dan mengumpul UV sendiri. Jika UV mencukupi, anda layak menerima bonus dalam bentuk CASH.
  • Apa untungnya jika saya hanya makan sendiri, saya tak nak bisnes??? Jika anda berada dalam situasi ini, cuba anda bayangkan... Jika anda ada ID, anda boleh guna untuk diri sendiri, family dan rakan-rakan anda. Jika anda kumpul-kumpul UV tersebut dengan family dan rakan-rakan contohnya UV tu mencecah 600UV, jgn terkejut ya bonus bulan tersebut anda bakal dapat bonus dalam anggaran RM200... Sapa la kan nk bagi RM200 tu saja-saja kan.....
  • Jika anda ingin bisnes, tetapi asas bisnes pun tak ada, JANGAN BIMBANG! Anda akan dibantu oleh rakan-rakan lain dalam kumpulan nanti (Mamaanis Empire @ OSF @ Bonda E-Dagang).Saya sendiri pun awalnya ZERO mengenai bisnes, namun dengan bantuan rakan-rakan sy mampu belajar sedikit demi sedikit.


KENA CARI DOWNLINE KE? INI KAN MLM.....

  • Inilah bestnya Shaklee...Anda tidak perlu bersusah payah ke sana dan ke sini mencari orang untuk jd downline anda. TAK WAJIB pun anda mencari downline tu tau... Bagi yg hendak berbisnes pun, anda tidak terikat dengan mana-mana syarat yang menyatakan anda harus mencari downline. Tanpa downline pun ANDA BOLEH BERJAYA! Yang penting ANDA BUAT ANDA DAPAT. Jika ada downline pun tak menjadi kesalahan pun... Anda boleh membentuk satu team bisnes yg mantap di mana anda boleh share macam-macam dengan mereka.
So, setelah anda membaca mengenai penerangan di atas, anda bolehlah membuat pilihan skg sama ada ingin menjadi ahli atau tidak. 




JIKA ANDA BERMINAT MENJADI AHLI @ PENGEDAR SAH SHAKLEE, ANDA BOLEH BAGI MAKLUMAT SEPERTI BERIKUT KEPADA SAYA UNTUK MENDAFTAR :



  1. Nama penuh
  2. No KP
  3. Nama suami (Jika berkahwin)
  4. No KP suami
  5. Alamat surat menyurat
  6. Email
  7. No HP @ Rumah
  8. No acc Bank (Bagi urusan pembayaran BONUS)

atau boleh klik sini



 So, jom jadi salah seorang ahli keluarga besar Shaklee!
Hubungi saya 
Shaklee Independent DIstributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin



 
0138214890

noorzamris@gmail.com

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

Tips Anak Tertelan Barang

Aduh!! Mak mana yang tak risau kalau anak kecil apatah lagi yang berumur dalam lingkungan 1-5 tahun tertelan barang!
Apa yang perlu dibuat?
*Rilek *Jangan Panik *Bawa anak ke hospital
Apa yang pihak hospital akan lakukan?

X-ray dada (chest) dan abdomen (perut)
x-ray akan menentukan dimana kedudukan barang tersebut.
Sama ada di: - Esophagus (salur dari mulut ke perut) -Dalam perut -Ataupun dalam usus kecil/besar
X-ray juga dapat estimate berapa besar benda tersebut dan menentukan apa yang patut doktor buat.
Kebiasaannya barang yang ditelan akan masuk terus ke sistem penghadaman. Dari Esophagus, turun ke perut, selepas tu ke usus kecil dan ke usus besar.
Sekiranya anak anda mengalami simptom :
-batuk -susah bernafas -muka jadi kebiruan
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur pernafasan.
Sekiranya anak anda mengalami simptom:
-muntah -tidak dapat menelan makanan/minuman -sakit perut -berak berdarah -demam
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur penghadaman sama ada di Esophagus ataupu…