Langkau ke kandungan utama

Nak Turun Berat Badan Dengan Cepat??

Omega Guard Berkesan Kempiskan Perut dan Kurangkan Berat Badan

Assalamualaikum dan Salam sayang semua…

Entry kali ni nak share lagi pasal Omega Guard…kali ni nak cerita bagaimana Omega Guard dapat membantu untuk kempiskan perut dan kurangkan berat badan…

Ramai dah tahu Omega Guard kan???, kalau sapa-sapa yang pernah tengok entry2 sebelum ni tentang set Slimming Shaklee…ada omega Guard.. 



Ok kawan-kawan..Omega Guard ni merupakan salah satu cadangan supplemen di dalam Set Kurus Shaklee…secara ringkasnya, ianya berfungsi untuk memecahkan lemak…Biasanya, saya akan advice customer saya ambil sekali Omega Guard ni jika ada budget lebih untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan…

Bagaimana Omega Guard membantu anda untuk kurus???



Menurut satu kajian di the University of Navarra of Pamplona, Spain, Omega -3 Fatty Acides secara langsung dapat mengurangkan selera makan hasil kesannya terhadap tahap kelaparan seorang manusia. Ianya berkait rapat dengan PENINGKATAN PARAS LEPTIN di dalam badan. Subjek kajian bagi satu kes kajian yang diterbitkan dalam “Appetite” tahun 2008 telah mengambil diet tinggi dengan Omega-3 Fatty Acids menunjukkan yang mereka kurang berasa lapar semasa dalam proses diet.Mengawal rasa lapar adalah salah satu kunci untuk Berjaya dalam diet…

Manfaat Utama Omega Guard

Nak kurus, kurus juga, tapi seperti biasa saya sentiasa tekankan, apa yang lebih penting, kesihatan kita..dengan supplemen Shaklee, kurus secara sihat dan semulajadi adalah PASTI. Omega Guard Shaklee adalah semulajadi tanpa perasa, pewarna, pengawet tiruan, dan merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Antara manfaat utama Omega Guard selain untuk kuruskan badan : 

♥ Merendahkan kolestrol
♥   Mencegah penyakit saluran darah dan strok
 ♥ Mengurangkan risiko penyakit jantung
  ♥ Menentang kanser
 Memelihara fungsi sendi
♥   Mencegah imsonia dan membantu mengurangkan tekanan
  ♥ Membantu tumbesaran dan perkembangan otak bayi. Sangat disarankan untuk breasfeeding – ibu slim , anak sihat dan bijak J
  ♥ Mengimbangi perubahan hormon wanita yang menyebabkan PMS, menjadikan kulit licin dan kemerahan

 Testimoni Omega Guard - kempiskan perut dan kurangkan berat badan
 

Hubungi saya 
Shaklee Independent DIstributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin


 
0138214890

noorzamris@gmail.com

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

Tips Anak Tertelan Barang

Aduh!! Mak mana yang tak risau kalau anak kecil apatah lagi yang berumur dalam lingkungan 1-5 tahun tertelan barang!
Apa yang perlu dibuat?
*Rilek *Jangan Panik *Bawa anak ke hospital
Apa yang pihak hospital akan lakukan?

X-ray dada (chest) dan abdomen (perut)
x-ray akan menentukan dimana kedudukan barang tersebut.
Sama ada di: - Esophagus (salur dari mulut ke perut) -Dalam perut -Ataupun dalam usus kecil/besar
X-ray juga dapat estimate berapa besar benda tersebut dan menentukan apa yang patut doktor buat.
Kebiasaannya barang yang ditelan akan masuk terus ke sistem penghadaman. Dari Esophagus, turun ke perut, selepas tu ke usus kecil dan ke usus besar.
Sekiranya anak anda mengalami simptom :
-batuk -susah bernafas -muka jadi kebiruan
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur pernafasan.
Sekiranya anak anda mengalami simptom:
-muntah -tidak dapat menelan makanan/minuman -sakit perut -berak berdarah -demam
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur penghadaman sama ada di Esophagus ataupu…