Langkau ke kandungan utama

Sihat Dan Bertenaga Dengan Set Berpantang Shaklee

Salam ceria semua. Mmm, ada tak bakal2 mommy yang tengah google nak cari set apa nak pakai lepas bersalin nanti? Kat pasaran sekarang ni memang berlambak org jual. Macam macam jenama ada.Semuanya ada kebaikannya yang tersendiri.

Saya nak cerita juga pengalaman saya semasa berpantang 4 orang anak yang lalu.Masa tu tak tahu lagi pasal Shaklee, ntah mungkin takde yang suggest pada saya kot.So, saya sama je macam mommy yg dok tengah google tu, google je jenama yang selalu didengar, yang selalu org kata..

Semasa anak pertama, biasalah "anak bungas" (kata orang sarawak), semestinya makan ikut tradisi. Makan jamu org bersalin. Berurut, bertanggas dan badan waktu tu mesti lumur dengan minyak.

Semasa anak kedua, saya masih juga amalkan secara tradisi, tapi mencari2 jugak ada tak cara moden yang lebih menyenangkan saya tapi harga dia, mak oii mahal nyer..hihi..

Beza umur anak yang kedua dan ketiga adalah dalam 5 tahun. So, waktu tu dengar dari kawan,, pengalaman saudara mara, tengok iklan..saya tekad nak cari yang moden, ringkas tapi berkhasiat dan sesuai untuk ibu dalam pantang. Saya beli yang moden la kononya. Harga pun boleh tahan walaupun tak full set. So far ok, dia dalam bentuk pil tapi ada juga lah yang perlu disapu kat badan. Paling saya tak suka bila disapu, alamak rumah pula berselerak sebab apa yang disapu kat badan bila dah kering..hmmm..semua jatuh kat bawah

Dua tahun kemudian iaitu tahun 2013 saya lahirkan pulak anak keempat..ni yang last kot..hihi. Saya tak tahulah kenapa waktu tu saya tak beli produk shaklee. Mak shaklee saya ada tak syorkan, saya pun tak pasti..Tapi, sekarang ni setelah menjadi Pengedar Shaklee, saya nampak pulak dalam iklan kat fb, carian kat google, berlambak nya set bersalin shaklee..kalaulah saya dapat putarkan masa gerenti saya akan ambik Set Shaklee.

Betapa pahit dan manisnya pengalaman berpantang bagi wanita Melayu yang baru bersalin. Walaupun tempoh pantang selama 44 hari adalah suatu masa yang amat menguji kesabaran, boleh dikatakan sebilangan besar wanita Melayu masih tekun dan rela mengikuti tradisi ini. Dikatakan wanita yang rajin berpantang dijamin akan mendapat kembali potongan badan asal mereka, menjadi sihat dan cergas seperti sedia kala, kelihatan jelita dan mampu mengekalkan minat suami terhadap mereka.

Sesungguhnya, amalan-amalan berpantang adalah satu proses menyeluruh, bertujuan untuk memeliharakan kesihatan dan kewanitaan perempuan Melayu. Menurut Datin Sharifah Anisah Barakbah, pengasas Nona Roguy (sekarang NR) dan penulis buku Ensiklopedia Perbidanan Melayu, kepercayaan berpantang berpaksikan kepada penyembuhan rahim yang dikatakan merupakan pendorong hidup wanita yang menentukan kesihatan diri mereka secara keseluruhannya. Rahim yang sihat menghasilkan ibu yang kelihatan berseri dan menarik pada pandangan. Tidak hairanlah jika wanita Melayu masih berpegang kepada amalan berpantang.

Set berpantang Shaklee bukan saja mudah, ringkas, malah amat menyenangkan. Walaupun saya tidak mencuba set pantang shaklee, tapi kebanyakan vitamin shaklee yang saya amalkan sekarang adalah antara set yang terdapat dalam set pantang shaklee.
Nak tahu tak apa yang terdapat dalam set berpantang shaklee? Jom kita tengok gambar kat bawah ni :-
 
Set berpantang shaklee bukan saja menyenangkan malah kesan nya amat mengujakan. Kenapa saya cakap begitu? Walaupun tidak berpantang, saya sekarang mengamalkan Esp, Vitamin C, Zinc, Lecithin dan Ostematrix. Nak tahu apa yang saya rasa, sejak makan Esp, saya rasa lebih bertenaga. Pernah satu hari saya baru nak cuba makan ostematrix, saya minum juga Esp...saya demam, susu bengkak..tapi yang bestnya anak saya kenyang dan tido malam nya lena.Alhamdulillah. So, saya sarankan pada ibu yang berpantang dan tak cukup air susu tu boleh lah amalkan Esp dan Ostematrix. Air susu bertambah, badan pun rasa segar. Saya boleh bayangkan kalau dalam berpantang, kita kan asyik baring dan duduk, tak boleh jalan banyak2 sangat..badan tentu penat kan? Jadi, pengambilan vitamin2 shaklee untuk ibu yang tengah berpantang amatlah digalakkan. Saya syorkan Ostematrix, Esp dan Vitalea

Satu lagi kebaikan set berpantang ni, ia nya boleh diambil sejurus selepas melahirkan anak dan tidak perlu tunggu sehinnga 2 minggu! Selain mencergaskan badan, menguatkan dalaman, bonusnya anda akan dapat menguruskan badan disamping dapat membekalkan air susu yang cukup untuk bayi anda.

Mari kita lihat antara testimoni mereka yang telah menggunakan set berpantang shaklee.

Jadi, kepada mommy2 kat luar sana, testimoni dah cantik, saya pun dah amalkan, harga pun boleh tahan malah berbaloi baloi. Tak rugilah memilikinya! Jangan lupa dapatkannya di sini.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b55d83ccddafa95f0dddb6e63d593cc9


Hubungi saya 
Shaklee Independent DIstributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin


 
0138214890

noorzamris@gmail.com



Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…