Langkau ke kandungan utama

Healing Crisis - Kenapa Dan Cara Menanganinya

 
Assalamualaikum..hari ini nak cerita pasal healing crisis.info lanjut boleh baca kat sini apa healing crisis tu? Healing crisis adalah satu proses dimana badan kita bertindak balas dengan supplemen atau ubat yang kita makan. 
Pernah tak rasa pening, mengantuk, lemah, rasa loya, muntah lepas makan supplemen? Bukan hanya suplemen shaklee, rasanya apa jua supplemen yang kita baru makan, kita akan mengalami kesan yang sedemikian..

Sekiranya anda baru saja mengambil supplemen dan menghadapi perkara seperti yang saya sebut di atas.TOLONG jangan berhenti makan supplemen tersebut. Ini kerana badan kita sedang bertindak balas akibat penerimaan zat makanan setelah sekian lama toksin dalam badan kita menimbun.Akibat toksin yang terlalu banyak dalam badan, maka proses penyingkiran itu akan berlaku. Sebab itulah kita akan merasa tidak selesa, tidak sihat dan boleh menyebabkan kita demam.
Berikut merupakan krisis penyembuhan yang mungkin berlaku pada kita dan antara sebab mengapa kita mengalaminya.
Bagaimana kita nak mengelakkan healing crisis  berlaku pada kita setelah kita mengamalkan supplemen?

Minum air masak banyak-banyak (3 hingga 4 liter sehari). Itu yang paling penting..ianya juga untuk membantu badan kita flush out toksin tu dengan cepat...banyak minum, banyak kencing..:-)

-Relax, bertenang, Jangan gabra yerk....

-Think positif

-Rehat banyak-banyak, berdoa pada Allah supaya Allah mudahkkan segalanya, insyaAllah healing crisis ini tak ambil masa yang lama.

-Teruskan pegambilan vitamin, tak perlu berhenti.



Your Shaklee Independent Distributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin

 
0138214890

noorzamris@gmail.com

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…