Langkau ke kandungan utama

Senarai Barangan Yang Perlu Semasa Dah Nak Bersalin - Untuk Ibu Dan Anak :-)

Assalamualaikum semua pembaca blog..

Terima kasih kerana masih mengikuti blog saya. Kali ni nak cerita pasal apa barangan yang perlu nak dibawa masa time dkt2 nak bersalin nanti..

Alhamdulillah, hari ni dah 26 minggu usia kandungan saya. Setakat ni takde masalah yang berat2 cuma demam, selsema dan batuk saja. Dah makan vitamin C apa semua..mungkin pembawaan budak jer atau buyuh kata org Sarawak. Inshaallah lepas bersalin nanti, harap semuanya hilang.. insha allah..
Sepanjang kehamilan ini saya tak mengalami masalah kurang darah ke, kurang gula atau terlebih gula..cuma setiap kali pregnant saya memang kena kontrol gula dalam darah sebab keturunan. Ia cuma untuk memastikan yang kandungan saya dan saya sendiri sihat dan tidak terlebih atau terkurang gula. Saya makan macam biasa, check gula pun sendiri ja..sebab malas nak ulang alik ke klinik atau hospital saya beli ja alat untuk check gula..mudah dan cepat..

Memandangkan sekarang ni dah 6 bulan lebih, saya dah mula membeli barangan untuk baby saya. Walaupun ini anak ke-5, saya masih teruja nak beli baju baby tau. Dua minggu lepas sempat jugak g shopping beli baju anak sampai husband kata nanti2 beli lagi..hehe

Oh ya asyik benar kalau sembang pasal baby..jom le saya listkan apa yang perlu dibawa time dah nak bersalin nanti..:-)

Itulah antara barangan yang perlu dibawa semasa nak g hospital nanti. Kalau ada yang terkurang tu boleh lah kongsi-kongsi ya..

Berminat dengan produk shaklee? Boleh lah hubungi saya
 
Shaklee Independent Distributor
SID :1104421
Noor Hasmah Jamaludin


 
0138214890
noorzamris@gmail.com

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…