Langkau ke kandungan utama

DIET TAPI GAGAL?

Mengapa kebanyakan diet gagal?

Diet dalam erti kata lain mengurangkan makan seperti biasa. Kalau selalu makan 2 tapak nasi, orang diet biasa makan setengah tapak nasi. Ataupun menggantikannya dengan hanya makan buah buahan atau sayuran tanpa nasi.

 Kebanyakan diet untuk mengurangkan berat menyebabkan anda kehilangan  lemak dan otot atau salah satu di antaranya. Apabila anda kehilangan otot, metabolisme tubuh anda menurun dan tubuh anda hilang keupayaan untuk membakar lemak. 

Apabila anda tidak lagi berdiet, tubuh anda tidak mampu membakar kalori seperti sebelum anda mula berdiet. Jadi, berat badan anda akan lebih cepat naik secara mendadak. Jadi bila anda ulangi diet sekali lagi maka terjadilah kesan diet yo-yo.


Mengapa Cinch berbeza?

Penemuan Pengurangan Berat Cinch merupakan proprietari Shaklee yang diuji secara klinikal dengan formula peningkatan leusina. Cinch dengan leusina membantu anda mengekalkan otot yang anda miliki, membakar lemak yang tidak diingini dan mengurangkan inci seperti yang diidamkan. SELAMAT TINGGAL DIET YO-YO.

 ANDA INGINKAN BENTUK IDAMAN? MARI CUBA SET KURUS SHAKLEE INI
 
 
 ATAU

WA 013-8214890
 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua
Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE
Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..
Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah
Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seor…