Langkau ke kandungan utama

Produk Shaklee MahalHarga Produk Shaklee mahal dan tak berpatutan?


Bakal pembeli biasanya akan tertanya-tanya tentang harga produk Shaklee. Adakah harga produk Shaklee ini mahal dan tak berpatutan jika dibandingkan dengan produk di lain di pasaran? Biasanya, harga produk MLM akan ditetapkan pada harga yang sangat tinggi bagi membolehkan syarikat MLM membayar komisyen kepada upline. Untuk menyangkal persepsi tersebut terhadap harga produk Shaklee,trans Harga Produk Shaklee mahal dan tak berpatutan?saya ingin membuat perbandingan beberapa produk seumpanya di pasaran. Kredit untuk sumber kajian.

 Harga Produk Shaklee mahal dan tak berpatutan?


Rajah di atas adalah perbandingan secara terus harga vitamin Lecithin di pasaran yang direkodkan pada Jun 2011 di Watson dan Guardian. Jika dilihat secara dengan mata kasar ternyata vitamin Lecithin Shaklee bukanlah yang paling murah di pasaran.
TETAPI, jika anda seorang yang teliti, anda akan melihat dari segi harga purata harga sebiji tablet, ternyata vitamin Lecithin adalah yang paling rendah di pasaran!

 Harga Produk Shaklee mahal dan tak berpatutan?

2 Faktor utama yang anda perlu tahu:
  • Produk-produk Shaklee telah menjalani clinical test dan mendapat kelulusan sepenuhnya dari US Food & Drug Administration (FDA) sebelum dipasarkan. Di Amerika Syarikat, setiap produk akan menjalani clinical test dengan prosedur yang ketat sebelum ianya diberi keizinan untuk di pasarkan.
  • Perlu diingat juga, produk-produk Shaklee adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan semulajadi, bebas dadah dan bukan sintetik. Sudah tentu keunggulan mutunya adalah lebih hebat berbanding produk lain. Tetapi anda semua tetap mendapat harga yang berpatutan untuk produk yang berkualiti tinggi! Sila rujuk sumber ini.
Jadi, kembali kepada tajuk di atas. Anda boleh buat keputusan sama ada adakah harga produk Shaklee ini adalah mahal dan tidak berpatutan?

Kredit To Adilah Manaf 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

Tips Anak Tertelan Barang

Aduh!! Mak mana yang tak risau kalau anak kecil apatah lagi yang berumur dalam lingkungan 1-5 tahun tertelan barang!
Apa yang perlu dibuat?
*Rilek *Jangan Panik *Bawa anak ke hospital
Apa yang pihak hospital akan lakukan?

X-ray dada (chest) dan abdomen (perut)
x-ray akan menentukan dimana kedudukan barang tersebut.
Sama ada di: - Esophagus (salur dari mulut ke perut) -Dalam perut -Ataupun dalam usus kecil/besar
X-ray juga dapat estimate berapa besar benda tersebut dan menentukan apa yang patut doktor buat.
Kebiasaannya barang yang ditelan akan masuk terus ke sistem penghadaman. Dari Esophagus, turun ke perut, selepas tu ke usus kecil dan ke usus besar.
Sekiranya anak anda mengalami simptom :
-batuk -susah bernafas -muka jadi kebiruan
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur pernafasan.
Sekiranya anak anda mengalami simptom:
-muntah -tidak dapat menelan makanan/minuman -sakit perut -berak berdarah -demam
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur penghadaman sama ada di Esophagus ataupu…