Keistimewaan Omega Guard Shaklee
Minyak Ikan Berpekatan Tinggi
OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).
Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.
Sahabat Laut
Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.
Pilihlah minyak ikan yang bermutu tinggi
Berikutan saranan untuk mengambil 2-3 hidangan ikan seminggu - terutamanya ikan laut
dalam, ianya adalah saranan yang baik untuk memastikan pengambilan EPA / DHA yang
mencukupi. Walaubagaimanapun, tidak semua orang makan ikan secara kerap. Terdapat
juga banyak kebimbangan mengenai risiko pencemaran yang terdapat dalam ikan biasa.
Persoalan yang sering berlegar di fikiran adalah adakah manfaat kesihatan daripada
pengambilan ikan adalah lebih penting daripada risiko mengambil ikan yang mengandungi
merkuri, plumbum atau toksin lain.
Dengan kebimbangan ini, banyak orang beralih kepada supplemen minyak ikan sebagai
jalan penyelesaian. Apabila minyak ikan diproses dengan betul, bahan pencemar boleh
disingkirkan atau dikurangkan ke tahap di mana ianya tidak seharusnya menimbulkan risiko.
Apabila memilih minyak ikan yang berkualiti, perhatikan ciri-ciri ini:
Syarikat yang berkualiti
Tidak semua minyak ikan adalah sama. Cari syarikat yang boleh anda
percayai, dan mempunyai sejarah pengeluaran produk yang berkualiti.
Ikan kecil atau Ikan Besar?
Kehadiran sejumlah kecil toksin tidak menjadi masalah untuk ikan kecil. Namun,
apabila ikan yang lebih besar memakan beribu-ribu ikan kecil, ia mengumpul
lebih banyak toksin. Apabila kita perhatikan rantaian makanan, semakin besar
ikan, semakin tinggi bioakumulasi. Minyak ikan yang diambil dari ikan kecil,
mempunyai jumlah bioakumulasi toksin yang rendah.
Ketulenan dan Keselamatan
Penyulingan Molekul - proses yang meletakkan ikan di dalam keadaan vakum
- membolehkan ia mendidih pada suhu yang lebih rendah untuk melindunginya
dari rosak. Ini membolehkan EPA dan DHA dipisahkan daripada logam berat,
yang membolehkan toksin disingkirkan. Proses ini juga mengurangkan bau dan
rasa hanyir ikan.
Ikan kecil atau Ikan Besar?
Kehadiran sejumlah kecil toksin tidak menjadi masalah untuk ikan kecil. Namun,
apabila ikan yang lebih besar memakan beribu-ribu ikan kecil, ia mengumpul
lebih banyak toksin. Apabila kita perhatikan rantaian makanan, semakin besar
ikan, semakin tinggi bioakumulasi. Minyak ikan yang diambil dari ikan kecil,
mempunyai jumlah bioakumulasi toksin yang rendah.
Kelangsungan
Ikan adalah penting dalam pemakanan kita. Kita harus memastikan sumber
minyak ikan yang baik adalah mencukupi untuk masa hadapan. Sebuah
syarikat yang bertanggungjawab akan memberi perhatian terhadap saiz
populasi dan had tangkapan serta mengelakkan penangkapan ikan pada
musim pembiakan untuk memastikan bekalan jangkamasa panjang
sentiasa mencukupi.
Sekarang ni ada promosi tau
Beli 2 diskaun 5%
Cepat jangan terlambat
atau boleh terus whatsapp saya
0138214890


Ulasan