Langkau ke kandungan utama

YOUTH SHAKLEE untuk Kulit 10 Tahun Lebih Muda

Assalamualaikum korang


Jom ketahui cara menggunakan YOUTH SHAKLEE Untuk Kulit 10 Tahun Lebih Muda dari usia sebenar!

Penjagaan Kulit Anti-Penuaan YOUTH Shaklee di cipta untuk di pakai dalam 4 langkah mudah:
  1. Membersih
  2. Mencerah
  3. Memperbaharui
  4. Melembapkan (Menghidrat & melindungi)

Rangkaian Anti Penuaan YOUTH SHAKLEE hasil kemajuan & canggih direka untuk berfungsi bersama-sama untuk memberikan hasil luar biasa dengan manfaat yang bertambah dari masa ke masa. 

Maksudnya

Kesan pemakaian akan lebih baik sekiranya lebih lama digunakan atau penggunaan yang berterusan. Bukan pakai 2 hari lepas tu skip..Penggunaan hari hari. Kata nak cantik kan?

Setiap produk dalam rangkaian YOUTH Skincare dibangunkan dengan vitamin anti-penuaan dan polifenol untuk memberikan manfaat rawatan kulit yang lebih baik hanya dengan 4 langkah mudah iaitu

  1. Membersih dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
  2. Menutup pori yang sudah dibersihkan dengan YOUTH PERFECTING SKIN TONER
  3. memulih dan memperbaiki kulit dengan YOUTH ACTIVATING SERUM
  4. Melembap dan memberi nutrisi kepada kulit dengan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER pada waktu siang 
  5. YOUTH ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM pada waktu malam DAN
  6. Vitamin C dan E untuk meningkatkan keserian dan kecerahan kulit, serta menghilangkan kedutan dan menegangkan kulit dengan YOUTH RADIANCE C E


Dibangunkan oleh ahli kulit kelas dunia, Skin Age Index digunakan untuk menentukan usia sebenar kulit

Semua produk Shaklee telah melalui kajian terperinci

Bukan kajian biasa-biasa TAPI

diperakui oleh pakar pakar kelas dunia

Dengan menggunakan Skin Age Index atau Indeks Usia Kulit

tanda-tanda penuaan utama termasuk 
  1. kedutan
  2. tona kulit
  3. keteganganan 
  4. dan tekstur dapat diukur
Ini memberikan maklumat, klinikal untuk membuktikan YOUTH SHAKLEE mempunyai kesan keremajaan pada penampilan & umur kulit.

Selain itu ia turut diuji oleh pakar mata (Ophthalmologist) untuk membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif.

Bukan calang calang tau

I is excited!

Nak muda 10 tahun maknanya nanti nampak macam 30an lah

Nak tau lanjut pasal ni jangan segan whatapp akak comel k

Nak beli produk shaklee yang lain?


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Cirit Birit Dan Cara Mengatasinya

Assalamualaikum semua. Tak tahulah sejak dua hari ini perut asyik sakit ja. Dahlah kerap kali berlaku. Asyik jumpa dengan Cik Tan saja..:-) So, hari ni nak cerita pasal cirit birit yang berlaku pada saya lah. Apa itu cirit birit? Cirit birit adalah keadaan dimana kita membuang air besar dalam kadar yang kerap dengan najis yang berair. Ia biasanya berlarutan hanya dalam sehari atau dua hari dan ia bukanlah suatu penyakit yang serius. Cirit birit akut disebabkan oleh kurangnya cecair diserap dari dalam usus kecil atau usus kecil menghasilkan terlalu banyak cecair. Cirit birit akut ialahkejadian cirit-birit secara tiba-tiba. Najis yang dihasilkan lembut dan berair, perut yang 'berangin' atau bergas (flatulens), kesakitan dan individu mengalami demam dan muntah-muntah.


Cirit-birit akut mungkin disebabkan oleh jangkitan, keracunan (toksin), kesan sampingan ubat atau jenis makanan. Sesetengah penyakit boleh menyebabkan cirit-birit. Cirit-birit yan…

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Tips Anak Tertelan Barang

Aduh!! Mak mana yang tak risau kalau anak kecil apatah lagi yang berumur dalam lingkungan 1-5 tahun tertelan barang!
Apa yang perlu dibuat?
*Rilek *Jangan Panik *Bawa anak ke hospital
Apa yang pihak hospital akan lakukan?

X-ray dada (chest) dan abdomen (perut)
x-ray akan menentukan dimana kedudukan barang tersebut.
Sama ada di: - Esophagus (salur dari mulut ke perut) -Dalam perut -Ataupun dalam usus kecil/besar
X-ray juga dapat estimate berapa besar benda tersebut dan menentukan apa yang patut doktor buat.
Kebiasaannya barang yang ditelan akan masuk terus ke sistem penghadaman. Dari Esophagus, turun ke perut, selepas tu ke usus kecil dan ke usus besar.
Sekiranya anak anda mengalami simptom :
-batuk -susah bernafas -muka jadi kebiruan
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur pernafasan.
Sekiranya anak anda mengalami simptom:
-muntah -tidak dapat menelan makanan/minuman -sakit perut -berak berdarah -demam
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur penghadaman sama ada di Esophagus ataupu…